… u 389. emisiji kršćanskog rocka slušamo opet “Dynasty Of Metal” – i častimo Gospu Međugorsku, Kraljicu sv. krunice! – budi i Ti zajedno s nama!

U šestome mjesecu posla Bog anđela Gabriela u galilejski grad imenom Nazaret k djevici zaručenoj s mužem koji se zvao Josip iz doma Davidova; a djevica se zvala Marija.

Anđeo uđe k njoj i reče: “Zdravo, milosti puna! Gospodin s tobom!” Na tu se riječ ona smete i stade razmišljati kakav bi to bio pozdrav. No anđeo joj reče: “Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga. Evo, začet ćeš i roditi sina i nadjenut ćeš mu ime Isus. On će biti velik i zvat će se Sin Svevišnjega. Njemu će Gospodin Bog dati prijestolje Davida, oca njegova, i kraljevat će nad domom Jakovljevim uvijeke i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.”

Nato će Marija anđelu: “Kako će to biti kad ja muža ne poznajem?” Anđeo joj odgovori: “Duh Sveti sići će na te i sila će te Svevišnjega osjeniti. Zato će to čedo i biti sveto, Sin Božji. A evo tvoje rođakinje Elizabete: i ona u starosti svojoj zače sina. I njoj, nerotkinjom prozvanoj, ovo je već šesti mjesec. Ta Bogu ništa nije nemoguće!”

Nato Marija reče: “Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!” I anđeo otiđe od nje.

(Lk 1, 26-38)

Kad Crkva kroz cijeli Marijin mjesec-listopad, kad pred nas stavlja Marijin lik, onda to ima poruku i za naš život. – Marija nam poručuje, poučava nas; Marijan nam kao svjedok iz prve ruke svjedoči o ljepoti života s Bogom – i o ljepoti života za Boga.

Noćas ćemo u još jednoj emisiji kršćanskog rocka, makar nakratko proći onim nekim Marijinim mjestima, kako bismo našli Boga za svoj život.

I dajmo se poučit’, budimo poučljivi, pa ćemo vidjet’ – čemu nas uči Marija iz Nazareta?!

– Uči nas Marija šutnji, uči nas osluškivanju Riječi Božje u ovom današnjem bučnom vremenu, kad k’o da smo zaboravili slušat’ jedni druge. – Marija nas podsjeća na vrijednost plodne šutnje u kojoj riječ postaje molitvom.

Nažalost, baš je molitve najmanje u našim obiteljima, a nekad nam je bila predah i odmor nakon dana ispunjenog trudom i naporom.

– Marija nas uči i prisnosti, blizini. Ona, koja je i sama potrebita i siromašna, primila je darove siromašnih pastirâ i bogatih kraljeva; ona nas poučava i potiče nas da ne zaboravimo na braću našu i sestre koji su u potrebi – te da s jednakom ljubavlju susrećemo i moćne i slabe; jer tolikima je danas potreban i osmjeh – i topao pogled.

Ovo današnje užurbano vrijeme k’o da je ohladilo srca ljudi za one koji su u potrebi, a oni su naši bližnji.

– Marija nas još potiče i na poslušnost, na predanje. U Kani Galilejskoj, slugama kaže: Učinite sve što vam moj Sin kaže!

– A dok je stajala na Kalvariji, pod križem, Marija postaje u punini Majkom, Majkom Crkve, Majkom svakoga od nas.

S tog mjesta ljubavi i boli, Marija nas uči praštat’. – Na tom za nas kršćane najžalosnijem mjestu, Marija je bila svjedokom umiranja Onoga po čijoj smrti je i nama oprošteno.

Stoga se i mi trebamo učit’ praštanju, jer kad to činimo – u našim životima događa se spasenje i uskrsnuće.

Zato, odmah na početku mjeseca listopada, Gospinog mjeseca, dajmo joj kao njezina ljubljena djeca obećanje.

Ne zato – i za ovo, ne zbog toga – ni ako ono; nego, Gospe draga, ja ću molit’ krunicu kroz cijeli tvoj mjesec; molit ću makar jednu deseticu, molit će jednu ZdravoMariju, tebi u čast kroz mjesec listopad, mjesec ružarja.

Marija koju slavimo kao našu dragu Gospu od ružarja, ona želi da se zajedno s njom i mi zaustavimo, da makar na tren predahnemo od svojih planova; od nekih ako treba da i odustanemo – i osluhnemo, što Bog hoće, što traži – i što Bog daje našem životu.

Blagopokojni papa Benedikt XVI., u mnogim svojim govorima ponavljao je, da Isus čovjeku ne oduzima ništa – a daje mu sve!

– U Marijinu životu imamo svjedočanstvo ove velike istine, u njoj mi kršćani imamo putokaz sigurne nade.

I noćas, potpuno oslonjen na Božju Riječ jučerašnje nedjelje, kad smo slavili Kraljicu sv. krunice, u goste sam pozvao kršćanski metal bend iz dalekog Brazila; „Dynasty of Metal“ je njihovo ime, i ova noćašnja je druga emisija kršćanskog rocka u kojoj preslušavamo pjesme s njihovog zadnjeg nadasve kvalitetnog albuma, naslovljenog „Back To The Past“.

 Riječ Božju, kao i tumačenje Riječi Božje u noćašnjoj emisiju prepustio sam meni dragom čovjeku, mom školskom kolegi kroz čet’ri godine školovanja u Visokom – fra Iki Skoki, koji je predvodio duhovnu obnovu u Hamburgu sad zadnjeg vikenda, s temom Međugorje u Hamburgu.

Sve nagovore i propovijedi protekla tri dana, stavili smo na našu web stranicu hkmhamburg.com“.

U drugom dijelu noćašnje emisije kršćanskog rocka, slušat ćemo dragi glas novinara „Večernjeg lista“ – Darka Pavičića, koji je jučer – u nedjelju, u Hamburgu predstavio svoju knjigu Međugorje, prvih sedam dana.

Komadić te bogate punine, a koju smo kao okupljena vjernička zajednica doživjeli kroz zadnja tri dana ovdje u Hamburgu, to želim podijelit’ i s Tobom, koji ćeš noćas biti uz radio prijemnik i slušat ćeš još jednu emisiju kršćanskog rocka.

Sve ostalo, pusti meni i njima – momcima iz kršćanskog metal benda „Dynasty of Metal“! – I ne zaboravi, počela je 12. sezona emisijâ na HKR-u, i na redu je 389. emisija kršćanskog rocka - „Oni rokaju za Gospodina“!

A Ti, sve što trebaš učinit…
Samo klikni na ovaj link ispod

Dobri Bog Te blagoslovio!

pozdravlja p. anto

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top