… u 365. emisiji kršćanskog rocka – Bog traži SVJEDOKE! – jesi li Ti jedan od njih! – Whitecross & Guardian rokaju za Gospodina!

U ono vrijeme: Ivan ugleda Isusa gdje dolazi k njemu pa reče:

„Evo Jaganjca Božjega koji odnosi grijeh svijeta! To je onaj o kojem rekoh: Za mnom dolazi čovjek koji je preda mnom jer bijaše prije mene! Ja ga nisam poznavao, ali baš zato dođoh i krstim vodom da se on očituje Izraelu.“

I posvjedoči Ivan: „Promatrao sam Duha gdje s neba silazi kao golub i ostaje na njemu. Njega ja nisam poznavao, ali onaj koji me posla vodom krstiti reče mi: ’Na koga vidiš da Duh silazi i ostaje na njemu, to je onaj koji krsti Duhom Svetim.’ I ja sam to vidio i svjedočim: on je Sin Božji.“

(Iv 1, 29-34)

Vođa benda, vokal i gitarist Enio, bio čista kopija Vince Neil-a, vokala američkog metal benda „Mötley Crüe“. – Kosa duga do ramena, totalno izblajhana; stajali smo nas dvojica na glavnom Trgu u Zagrebu i čekali tramvaj; okrenuo sam se i vidio jednu djevojku koja je gledala u pravcu njegove frizure – i samo je učinila onu grimasu ustima – bljak, i sve mi je bilo jasno.

K’o što je u Ivanu Krstitelju imao vjernog svjedoka, za svoga Sina – našeg Spasitelja Isusa Krista, tako Bog u svakom vremenu, pa i u ovom našem današnjem, traži svjedoke-ljude koji će za Nj svjedočiti riječju i životom.

Bog i preko ovog maila, preko ovih riječi kojima sada prolaze Tvoje oči, dok ih čitaš – Bog i Tebi postavlja isto pitanje: hoće li noćas među onima koji slušaju emisiju kršćanskog rocka biti onih koji su moji, koji su Božji?! – Mogu li kao Bog računat’ na Tebe?

– Ne onda, kad voda dođe do grla i kad se nema kud, pa ćeš u očaju zavapit’: Bože, pomozi, Tvoj sam!

Nego i ondje, gdje se krešu bogovi na tribinama, zbog promašenog gola; i onda kad po kafićima i po bauštelama na red dođe ismijavanje kršćanskih svetinjâ; i kad na kavi s drugama oblajavaš sve da ne ostane ni repač od tave – de da i onda čujem: Bože, Tvoja sam!

 Nas koje je krsna voda oprala, mi vrlo često zaboravljamo da smo po krštenju pozvani bit’ i glasnici – i svjedoci! Kamo god mi išli, kako god živjeli, mi sebe nosimo – i ljude dovodimo bliže Kristu, ili ih tjeramo od Krista!

Bio sam i sâm u sudnici, kad sam bio pozvan za svjedoka, i jako dobro znam o čemu govorim – i što točno znači ta riječ-svjedok!

I dok sam izgovarao svoje svjedočenje, itekako sam razumio, da u sudnici nema mjesta za rekla-kazala, nema mjesta za svjedočenje iz „druge ruke“, jer takvo svjedočenje je ne-pouzdano.

Moj školski kolega iz visočkih dana, fra Iko Skoko, posl’o mi je sad u subotu poruku i sliku čak iz New Yorka. Fra Iko tamo pomaže svojoj franjevačkoj subraći u blagoslovu obitelji.

Uslik’o se fra Iko s nekim starijim gospodinom i ovako mi napis’o:

Jozo Ivančić, došao 1961. u USA! – Ima 85 godina!
Kaže Jozo: „Za održavat’ mozak u aktivnosti, rekli su mi da je dobro ispunjat’ križaljku! – Ja ne znam ispunjat’ križaljku, ali znam molit’ krunicu – i tako održavam bistrim svoj mozak!“

U ovome i jest bit našeg kršćanskog svjedočenja!
Svjedoci za Krista, oni su ‘svjetlo’ u tami ovog svijeta; svjedoci kršćanske vjere, oni su sol u ovom bljutavom svijetu koji nas okružuje.

– A ukoliko nismo ni svjetlo, ni sol – onda nismo ni svjedoci!

Svjetlo koje ne svijetli, potok koji ne teče, kvasac koji ne raste – sve to nije ništa veća anomalija, da ne kažem prijevara, nego li su kršćani koji ne svjedoče za Krista. (Arthur Tappan Pierson).

Noćas ćemo glazbeno nastavit' na onome mjestu, gdje smo prošlog ponedjeljka stali, kad sam puštao gitarski zvuk prema mišljenju mnogih – najboljeg kršćanskog gitariste – Rex Carolla.
Vokal koji ćemo u ovoj noći slušat', jest vrhunski, koji je nekad pjevao meni posebno drage pjesme kršćanskog hard rock benda „Guardian“; njegovo ime je Jamie Rowe.
U ovoj noći Jamie pjeva čak nekoliko pjesama kršćanskog hard rock banda „Whitecross“, i to je ono raritetno, što donosim i do Tvojih ušiju, noćas u 365. emisiji kršćanskog rocka.

A Ti, sve što trebaš učiniti – klikni na ovaj link ispod


Dobri Bog Te blagoslovio!
pozdravlja p. anto

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top