… u 345. emisiji kršćanskog rocka slušamo Elvisa Presleya, i razmišljamo na temu – Cola naša svagdašnja! – ako stigneš, poslušaj!

U ono vrijeme: Isus podiže oči k nebu i pomoli se:

„Oče sveti, ne molim samo za ove nego i za one koji će na njihovu riječ vjerovati u mene: da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao. I slavu koju si ti dao meni ja dadoh njima: da budu jedno kao što smo mi jedno – ja u njima i ti u meni, da tako budu savršeno jedno da svijet upozna da si me ti poslao i ljubio njih kao što si mene ljubio.
Oče, hoću da i oni koje si mi dao budu gdje sam ja, da i oni budu sa mnom: da gledaju moju slavu, slavu koju si mi dao jer si me ljubio prije postanka svijeta.
Oče pravedni, svijet te nije upoznao, ja te upoznah; a i ovi upoznaše da si me ti poslao. I njima sam očitovao Tvoje Ime, i još ću očitovati, da ljubav kojom si Ti mene ljubio bude u njima – i ja u njima.“

[Iv 17, 20-26 ]

… I jednog dana stigne mi paket, i to direktno od Coca Cole iz Atlante, iz Amerike.

S carine u Zagrebu me zovu telefonom – i pitaju me: što je unutra? – Ja zanijemio, i kažem: kako što je unutra?! Gdje? – Pa stig’o vam je paket od Coca Cole…

Otkuda bi’ ja znao, što je unutra, nemam pojma – ni zašto baš ja imam paket, osim što pijem colu…

I odmah mi padnu na pamet Ive i Ane Farac – Odem ja do njih i kažem: stig’o za mene neki paket od Cole, i pitaju me s carine – što je unutra?!

A njih dvoje se odvale smijat – i ispričaju mi sve od početka: kad si ti ono s oltara reklamir’o colu, da dođemo u klaustar, gdje se pije hladna cola, nas je ta priča oduševila.

A mi ti imamo prijatelja koji je u Australiji menadžer za Coca Colu; i mi njega zovnemo i reknemo mu: hey, Boy, znaš li ti što se događa ovdje u Korčuli, na oltaru za vrijeme svete mise?! – Svećenik, padre ante s oltara reklamira Coca Colu i pozove nakon mise sve vjernike u klaustar samostana na čašu Cole. – To još nismo nigdje vidjeli, ni čuli.

I taj naš prijatelj, kad je to čuo, rekne da će svakako proslijedit’ priču dalje! – Nazove on u Atlantu, u USA, gdje je glavno sjedište Coca Cole, i ispriča im priču o Korčuli i o p. anti koji reklamira Colu s oltara…
I kad sam čuo, kako je tekla priča o Coli, zovnem carinu u Zagreb, i reknem im o čemu se tu zapravo radi.

Dva-tri dana kasnije stigne paket na adresu našeg samostana u Korčuli.
Otvorim ga, a zapravo je to bila ooogromnaaaaa kutija, s puno onog sitnog stiropora unutra – i s vrećicom od prozirnog i šuškavog najlona, s kuvertom.
A unutra razne stvari, sve od Coca Cole: ručnici, medeki, privjesci, čaše, onda ono čudo za sol, za biber… – i sve u obliku boce za Colu.

Sreća pa sam to uslik’o 11. studenog 2008., onda kad je paket stig’o na moju samostansku adresu. – Ostavio sam sve u arhivi moga kompjutora, k’o da sam znao da ću to jednom trebat’ baš Tebi sve ovo ispričat i poslat’ da vidiš sve crno-na-bijelo, što je i o čemu se konkretno radi.

Nemoj se iznenadit', noćas će bit' i koja pjesma više – otpjevana glasom Kralja rock n' rolla - Elvisa Presleya. Naravno, bit će to pjesme iz njegovog gospel opusa, a koje je Elvis objavio na više albuma.
Pitaš se: zašto baš Elvis u ovoj noći od ponedjeljka, i to u emisiji kršćanskog rocka?!
- I to ću Ti odgovorit', kad na red dođe onih par rečenica o Elvisu, koji je zapravo i 
počeo s pjevanjem u župnom zboru svoje male crkvene zajednice.

 


Dobri Bog Te blagoslovio!

pozdravlja p. anto

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top