… u 304. emisiji kršćanskog rocka nastavljamo druženje s kršćanskim rock pjevačem N01 – Rob Rockom, noćas je u društvu izvrsnog gitariste Timo Tolkki’a; poslušaj ako stigneš!

U ono vrijeme: Isus podiže oči k nebu i pomoli se:

„Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi. Dok sam ja bio s njima, ja sam ih čuvao u tvom imenu, njih koje si mi dao; i štitio ih, te nijedan od njih ne propade osim sina propasti, da se Pismo ispuni. A sada k tebi idem i ovo govorim u svijetu da imaju puninu moje radosti u sebi. Ja sam im predao tvoju riječ, a svijet ih zamrzi jer nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta.

Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga. Oni nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta. Posveti ih u istini: tvoja je riječ istina. Kao što ti mene posla u svijet, tako i ja poslah njih u svijet. I za njih posvećujem samog sebe da i oni budu posvećeni u istini.“

[Iv 17, 11b-19 ] 

Sada već davne 1996. godine, moj subrat – o. Frano Prcela, uredio je izvrstan „Zbornik“, u čast tada živućeg fratra-dominikanca, o. Augustina Pavlovića, koji je nama obojici bio učitelj u novicijatu.

– Zbornik je naslovio: Dijalog. Na putu do istine i vjere“.

Sjećam se da sam i ja u tom zborniku imao udjela, pišući o rock glazbi kao mjestu dijaloga između mladih i Crkve.

Jedan uvaženi gospodin (ime ne želim spomenuti), pišući svoj osvrt na „Zbornik radova“, sve je radove ocijenio vrlo konstruktivnim i dobrim, osim onoga moga – o rock glazbi, nazivajući ga pogrješkom i promašajem.
Na kraju je postavio pitanje: kako to da se takvo što uopće moglo naći na stranicama tako vrijednog zbornika?!

Svejedno, ja sam ustrajao u svom stavu, i dalje tvrdeći i zalažući se oko rock glazbe – posebno kršćanskog rocka, koji je i više nego vrstan medij preko kojeg bi se mogla uspostavit komunikacija, tj. dijalog s mladim ljudima.

To svoje razmišljanje, pod naslovom „Rock glazba kao mogućnost dijaloga Crkve i mladih“, ubacio sam u drugom dijelu knjižice „Rock glazba i sotonizam“, objavljene u izdanju „Teovozije“ (1998.), a koja je prodana u više od 5.000 primjeraka. (Ako još nisi, pogledaj knjižicu „Rock glazba i sotonizam“ na ovom linku: https://pateranto.com/knjige/rock-glazba-i-sotonizam/)

– Toliko o pogrješci i promašaju pisanja onog moga članka, kako je to rekao onaj uvaženi gospodin.

Nažalost, ali istina je – i to odgovorno tvrdim, da se u rock glazbu uvuklo toliko toga zloga i glazbe ne-dostojnoga; posebno ne-dostojnoga glazbene svetosti i ljepote, a koju nam je sâm Bog podario upravo preko te vrsti umjetnosti.

U noćašnjoj, 304. po redu emisiji kršćanskog rocka na HKR-u, 
nastavljamo druženje s kršćanskim rock pjevačem N01 - Rob Rockom, 
koji će noćas rokati u društvu vrsnog gitariste Timo Tolkki'a i njegovog 
projekta „Avalon“. - Noćas koračamo zajedno u zemlju nove nade. 

A Ti, sve što trebaš učinit’, jest – klikni na ovaj link ispod

Dobri Bog Te blagoslovio!

pozdravlja p. anto

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top