… u 302. emisiju kršćanskog rocka stiže nam ROB ROCK, ovaj put u društvu vrsnog njemačkog gitariste AXEL RUDI PELLa; odvoji si vremena – ovo je noć ekskluzivnih informacija iz svijeta kršćanskog rocka!

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima:

„Ja sam istinski trs, a Otac moj – vinogradar. Svaku lozu na meni koja ne donosi roda on siječe, a svaku koja rod donosi čisti da više roda donese.

Vi ste već očišćeni po riječi koju sam vam zborio. Ostanite u meni i ja u vama.

Kao što loza ne može donijeti roda sama od sebe, ako ne ostane na trsu, tako ni vi ako ne ostanete u meni.

Ja sam trs, vi loze. Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda. Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa.

Ako tko ne ostane u meni, izbace ga kao lozu i usahne. Takve onda skupe i bace u oganj te gore. Ako ostanete u meni i riječi moje ako ostanu u vama, što god hoćete, ištite i bit će vam.

Ovim se proslavlja Otac moj: da donosite mnogo roda i da budete moji učenici.“

[Iv 15, 1-8] 

Dvaput sam mu stisnuo ruku, tom vrhunskom pjevaču kršćanskog rocka – Rob Rocku: prvi put je to bilo u Hamburgu godine 2002., u rock klubu „Markthalle“, kada je nastupao sa svojim bendom kao gost na koncertu Axel Rudi Pella; drugi put na rock festivalu „Bang Your Head“ u Ballingenu kraj Stuttgarta, godine 2006., kad je nastupao s bendom „Driver“.

Svaki put kad pripremam emisiju kršćanskog rocka, najprije napišem mail izvođačima koje predstavljam, sa željom da se jave, da napišu ili snime nešto, što bih mogao pustiti u emisiju – za slušatelje.

Nažalost, vrlo su rijetki oni koji mi bilo što napišu ili odgovore. – Bude mi žao, kad vidim da i među njima – koji su iz branše kršćanskog rocka i koje se ja trudim u najboljem svjetlu predstavit’ u emisijama na HKR-u – i među njima ima veliki broj onih koji si umišljaju da su veličine, da su ne-dodirljivi.

A onda se nađe Rob Rock, koji ne samo da se javi, nego ispriča i neke detalje koje nigdje dosad nije rekao – i to samo za emisiju kršćanskog rocka na HKR-u.

Jučer, u svom zadnjem mailu koji mi je stigao u 17.37 sati, napisao je Rob Rock:

Pater anto,

Ne bi trebalo biti veće časti i veće svrhe u životu svakog čovjeka, nego služiti našem Gospodinu Isusu – u bilo kojem svojstvu koje On odabere za nas. – Gdje god me On smjesti, što god da traži od mene, ja se molim da se njegova Riječ može ukorijeniti, učvrstiti, a ja da je prihvatim onako kako On to smatra prikladnim.

Prije toga sam mu poslao jedan jednostavan upit; interesiralo me – zašto je uopće pristao, on kao kršćanski rock glazbenik, sudjelovat’ u snimanju jednog sekularnog glazbenog projekta, kakav je album „Nasty Reputation“, gitariste Axela Rudi Pella.

Tražio sam od Rob Rocka, da napiše ukratko – u dvije-tri rečenice, zašto je uopće pristao surađivat’ s Axelom Pellom, iako je znao da ove pjesme nemaju kršćansku poruku u sebi.

Isto je kasnije bilo i s drugim projektima, koje ću predstavit’ u idućim emisijama, u bendovima: „Warrior“, kao i na projektu Tobiasa Sammeta – „Avantasia“.

Na taj moj upit, Rob Rock je ovako odgovorio.

ned 2.5.2021 15:42

Hello pater anto,
The projects you mention, ARP, Warrior and Avantasia, were all studio session gigs where I was hired to sing. Axel had no singer at that time in 1990, and I was going through tough personal relationship problems. I needed a path to move from the East coast back to Los Angeles to re-join Impellitteri band.
I prayed for direction, I had no money and no way to get there, and the ARP session gig was the only path to get there.
I was able to create double meaning lyrics and positive outlooks where I could and spent one week in Germany, writing and then singing one song each day, without compromising my faith.
Warrior was another project where I stepped in, converted lyrics, and was paid as a session musician. Avantasia was a situation of me making demos for a friend, like I did for the black Impellitteri EP.
As I lived through turmoil in my life, I always looked to the Lord for guidance, and these paths I took are the result of fulfilling the needs I had at the time. 
In retrospect, I had become well known in the rock scene, enough to later land a legitimate solo career on secular record labels, where I could reach unbelievers that would have otherwise, put a label on me, shunned me and never heard the message. 
The Lord has put it in my heart to reach outside the Christian market.
I tried to secure a deal with Christian labels, but that did not happen. God had another path for me. I’m grateful for all his blessings.
Blessings, Rob

malo će se tko od glazbenika uopće odlučit’ da bi krenuo ovim putom – putom koji vodi do Gospodina.

Novac, slava, uspjeh… – to je ono što se kod mnogih danas jedino broji. – Zaboravljaju, da ništa od to troje neće naći u rječniku Gospodnjem. Za ništa od to troje Gospodin nas neće pitat’, kad se jednom budemo sreli; nego, jesmo li Njemu – svome Stvoritelju dali hvalu, jesmo li Njegovo Ime slavili, jesmo li u licu drugoga čovjeka prepoznavali Njegovo lice – Lice Božje?!

I još nešto, čini mi se jako važno:
malo će se tko od glazbenika uopće usudit' napraviti cover tako 
zahtjevne pjesme, kakva je „When A Blind Man Cries“ /
“ Kad slijepac plače“, od Deep Purplea; to može samo Rob Rock. 
– I tu ćemo pjesmu o ovoj noći slušati.  

A Ti, sve što trebaš učinit’, jest – klikni na ovaj link ispod

Dobri Bog Te blagoslovio!

pozdravlja p. anto

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top