… u 291. emisiji kršćanskog rocka nek’ je dragi Bog na pomoć! – dovodim opako dobre kršćanske svirače iz dalekog Brazila; odzivaju se na ime “Seventh Sign From Heaven”! – reci Bobaš i prikrsti se!

U ono vrijeme: Dođe k Isusu neki gubavac, klekne i zamoli: „Ako hoćeš, možeš me očistiti!“
Isus ganut pruži ruku, dotače ga se pa će mu: „Hoću, budi čist!“ I odmah nesta s njega gube i očisti se.
Isus se otrese na nj i odmah ga otpravi riječima: „Pazi, nikomu ništa ne kazuj, nego idi, pokaži se svećeniku i prinesi za svoje očišćenje što propisa Mojsije, njima za svjedočanstvo.“
Ali čim iziđe, stane on uvelike pripovijedati i razglašavati događaj tako da Isus više nije mogao javno ući u grad, nego se zadržavao vani na samotnim mjestima.

I dolažahu k njemu odasvud.

[ Mk 1, 40-45 ] 

Jedan od rijetkih prozorâ iz našeg sela Brajkovići, s kojeg se još vidi svjetlo noću, jest onaj na kući Drage Šimića, Zorkinog – zvali smo ga „Mlinar“.
Oni malo stariji od mene – moji Mirko, Mare, Marko, pokojna Ane Strinina, oni bi vjerojatno znali, zašto je Drago dobio ime „Mlinar“. – Ja ne znam, ali zato pričat ću Ti ono što znam.

Na priču o ovoj našoj BRAJKOVSKOJ LEGENDI – o „Mlinaru“, potaknuo me video „Dolina Lašve“, kojeg izvrsno vodi momak koji se zove Oliver.
Ovdje na ovom linku ako stigneš i Ti pogledaj: https://www.youtube.com/watch?v=hB-bOMxV70Q

Meni su to spomenuli neki vjernici ovdje u Hamburgu. Sad u vrijeme „Blagoslova obitelji“, kažu oni meni: de, pogledaj, kad stigneš; ima onaj Brko iz tvog sela, što ga je žena ostavila. Nije se ’tila vratit’ s njim živit’ tamo u Brajkoviće.
Tu večer, ima tome više od dva mjeseca, odmah kad sam se vratio kući, sjednem za kompjutor – kad stvarno: „Mlinar“ isprid svoje kuće; snima ga kamera sad s gornje – sad s donje strane kuće, a on priča svoju životnu priču.
Kad sam prvi put pogled’o video, nije bilo ni deset tisuća pregleda, a jutros gledam 291,528. – Nema odakle se ne javljaju ljudi, nema kakvih komentara sve nema: od riječi podrške, do ismijavanja, cinizma – tipično za našeg čovjeka.

No, Drago se ne osvrće na sve to, nego priča svoju priču, priču o tešku životu koji su kao obitelj imali – i o tome, kako se htio vratit’ u svoje Brajkoviće, jer za njega ljepšeg mjesta ispod ove kape nebeske nema.

U 291. emisiju kršćanskog rocka, pozvao sam samo za Tebe momke iz dalekog Brazila, 
okupljene u kršćanski band „Seventh Sign From Heaven“ / „Sedmi znak s neba“. 
- Slušat ćemo njihov zadnji album, snimljen prošle godine: „The Woman And The
 Dragon” / „Žena i zmaj“; asocijacija na Knjigu Apokalipse i 
Blaženu Djevicu Mariju koja satire glavu sotoni! 

A Ti, sve što trebaš učinit’, jest – klikni na ovaj link ispod

Dobri Bog Te blagoslovio!

pozdravlja p. anto

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top