… u 271. emisiju kršćanskog rocka dovodim kršćanski metal bend “Disciple” / “Učenik” – a čiji nego Kristov. – poslušaj!

Hoće li nama Bog moć’ oprostit’?! – Pitam se kuda ide ovaj svijet s ovakvim ponašanjem, a znam, srlja u provaliju golemu, iz koje ćemo se teško izvadit’.

 

U ono vrijeme: Reče Isus glavarima svećeničkim i starješinama narodnim:

Što vam se čini? Čovjek neki imao dva sina. Priđe prvomu i reče: ‘Sinko, hajde danas na posao u vinograd!’ On odgovori: ‘Neću!’ No poslije se predomisli i ode. Priđe i drugomu pa mu reče isto tako. A on odgovori: ‘Evo me, gospodaru!’ i ne ode. Koji od te dvojice izvrši volju očevu?“

Kažu: „Onaj prvi.“

Nato će im Isus: „Zaista, kažem vam, carinici i bludnice pretekoše vas u kraljevstvo Božje! Doista, Ivan dođe k vama putom pravednosti i vi mu ne povjerovaste, a carinici mu i bludnice povjerovaše. Vi pak, makar to vidjeste, ni kasnije se ne predomisliste da mu povjerujete.“

[ Mt 21, 28-32 ]

Kad je riječ o svijetu filma, tek je nekoliko glumaca čije filmove volim pogledati; Denzel Washington je jedan od njih. Radnje filmova su mu uvijek poticaj na razmišljanje, i nikada ne snima nekakav shrot, iza kojega on sâm neće stat’.

Njegov film „Man on Fire“, iz godine 2014., pogled’o sam ga već više puta; znam mnoge scene napamet i što govori u tim scenama – i što će se dogodit’.

Volim uvijek odvrtjet’ prvo jednu scenu s početka filma, kada on pita svoga prijatelja, kojemu je kao došao u posjet u Mexico: „što misliš, hoće li nam Bog moć’ oprostit’ sva ona nedjela koja smo počinili?!“

I onda dolazi scena, kada se njih dvojica nijemo gledaju – a onda odgovor traže u čaši punoj viskija.

– Prvo mi je kroz glavu prošlo ono pitanje, k’o u filmu „Man On Fire“: hoće li nama Bog moć’ oprostit’?! – Jer više ne znam, kamo ovaj naš svijet ide s takvim ponašanjem. Zapravo, znam, samo se bojim pred sobom samim priznat’ taj odgovor – a znam, kamo srlja ovaj svijet: u provaliju golemu, iz koje ćemo se teško izvadit’.

 

 

 

 

Još mi kroz glavu prolazi pitanje
Hoće li nama Bog moć’ oprostit’?!

 

Prvi i jedini put kad sam predstavlj’o kršćanski metal bend „Disciple“, bilo je skroz na početku emitiranja emisija kršćanskog rocka na HKR-u; točnije u 7. emisiji koja je išla 3. prosinca, godine 2012.

– Tada sam predstavljao njihov 9. po redu studijski album, naziva: „O God Save Us All“ – „O, Bože, spasi nas sve!“

Od tada, nisam ovaj kršćanski metal bend ni najmanje zaobilazio, nit’ sam ih gubio iz vida; a kako bih, kad momci rokaju žestoko, rokaju kršćanski!

Pogledaj samo, kako vrijeme juri! – Noćas je evo na redu čak 271. emisija kršćanskog rocka, i red je da predstavim njihov 12.-ti po redu studijski album koji je svjetlo dana ugledao u rujnu mjesecu, prošle 2019. godine.

Ali ovaj digipak, ovo kartonsko izdanje koje držim u svojim rukama izišlo je sad prije neki dan. Zato ga u ovoj noći želim donijeti i do Tvojih ušiju, iako je pomalo čudnog i teškog naziva: „Love Letter Kill Shot“. – Ali, o tome ćemo tijekom same emisije kršćanskog rocka, noćas od 22.30 pa skoro do ponoći.

 

Ako nađeš vremena, de klikni na ovaj LINK ISPOD:

… a ostalo pusti meni!

Dobri Bog Te blagoslovio!

pozdravlja p. anto

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top