u 270. emisiju kršćanskog rocka – “Oni rokaju za Gospodina” – dovodim STRYPER; predstavit ću njihov novi album: Even The Devil Believes! – Poslušaj!

U jučerašnjoj propovijedi svojim sam vjernicima rekao otprilike ovako: nikad sebe ne uspoređujmo s drugima, niti gledajmo u druge – kako i u koji sat su oni bili pozvani od Gospodara vinograda! – Jer drugi, koji su oko mene, oni neće moć’ uvijek razumjet’ moj put – i ne trebaju!
– Moj put nije vaš put, nego samo moj.
– Jednako kao i moj odziv Bogu, to nije odziv nikoga od vas, nego samo moj!

[ Mt 20, 1-16a ]

Razlog, zašto Ti noćas, u 270. po redu emisiji kršćanskog rocka želim pričati o kršćanskom metal bendu „Stryper“, jest njihov novi album.

Prije samo nekoliko dana na tržište su izbacili svoj najnoviji – 13. po redu studijski album čudnog naziva: Even The Devil Believes – Čak i đavao vjeruje. Asocijacija i više nego jasna, na Jakovljevu poslanicu, 2. poglavlje 19. redak, gdje se kaže: „Ti vjeruješ da je jedan Bog? Dobro činiš! I đavli vjeruju, i dršću.“

Sâm omot albuma pravo je remek djelo, za koje je Vlatko Jelkić, moj dobar prijatelj i vrsni poznavatelj heavy metal scene rekao da je ovo najmoćniji omot koji je on do sada vidio, a na kojem je prikazana sva bijeda sotone, prikazana pred veličinom i slavom Božjom.

Uspon i djelo ovog kršćanskog metal benda pratim i bilježim od samih početaka, od godine 1984., kad su se pojavili na nebu metal glazbe.

Prvi put sam ih uživo gledao na „Lorca festivalu“ u Španjolskoj, godine 2005. – Tad su mi se potpisali na hrvatskoj zastavi. Uz mnoštvo onih običnih, ali i raritetnih izdanja ovog kršćanskog metal benda, i tu potpisanu zastavu čuvam u svojoj arhivi.

A čuj, netko kupuje majice Modrića, drugi igraju na karte i opijaju se; ja slušam kršćanski rock i metal – i u ovoj noći i Tebi pričam o tome.

Ne zaboravi, započela je 9. sezona emisijâ na HKR-u

Ako nađeš vremena, de klikni na ovaj LINK ISPOD:

… a ostalo pusti meni!

Dobri Bog Te blagoslovio!

pozdravlja p. anto

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top