U 264. emisiju kršćanskog rocka pozvao sam kršćanske rockere iz benda “Liberty N’ Justice” – Sloboda i pravda, sloboda i pravednost svima – a ne samo NJIMA!

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima:

„Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte! U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: “Idem pripraviti vam mjesto’? Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja. A kamo ja odlazim, znate put.“
Reče mu Toma: „Gospodine, ne znamo kamo odlaziš. Kako onda možemo put znati?“
Odgovori mu Isus: „Ja sam put i istina i život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni. Da ste upoznali mene, i Oca biste moga upoznali. Od sada ga i poznajete i vidjeli ste ga.“
Kaže mu Filip: „Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!“
Nato će mu Isus: „Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?“ „Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: ‘Pokaži nam Oca’? Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja. Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte. Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; i veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu.“

[ Iv 14, 1-12 ]

Uvijek, kad počne Gospin mjesec svibanj, jedni slave – a drugi tuguju; djeca partizana i djeca ustaša se posebno tad krvnički prepucavaju, dok mrtvi šute, od njih ni riječi!

Izgleda da su mrtvi naučili ono jedno, što mi živi nećemo nikada: da „rat iza sebe ostavlja samo groblja, a na grobljima nema neprijatelja!“

Zato mi i jesu ne-shvatljiva sva ta prepucavanja, posebno ono što trenutno dolazi iz Sarajeva, gdje članovi Predsjedništva BiH – Šefik Džaferović i Željko Komšić – traže od kard. Vinka Puljića, da preispita svoju odluku o održavanju mise za žrtve Bleiburga. To što oni traže mi je prosto nevjerojatno, da se civilna vlast na tako perfidan način miješa u rad jedne vjerske zajednice – tražeći od kardinala, koji je vodeći pastir cijele biskupijske zajednice – od njega traže da ne propovijeda, i da izostavi onaj bitni temelj kršćanske vjere – a to je molitva za mrtve.

Zato od sveg srca potpisujem „Pismo podrške kardinalu Puljiću“, a koje je napisao don Vinko Puljić, voditelj Hrvatske katoličke misije u Göttingenu.

Piše vlč. Vinko:

Uzoriti kardinale, nadbiskupe Vinko Puljiću!

I do nas su stigle vijesti, kako ste izloženi napadima zbog slavljenja svete mise u Sarajevskoj katedrali za žrtve Bleiburga.

Sa žaljenjem i tugom zbog napada na Vas, našeg Pastira – a s ponosom što Vas imamo – mi vjernici Hrvatskih Katoličkih Misija Göttigen – Braunschweig sa svojim župnikom don Vinkom Puljićem pružamo Vam opću podršku, upućujući dragom Bogu usrdnu molitvu za Vas i Vaše poslanje, kao i za jedinstvo našeg Hrvatskog naroda u Domovini i svijetu.

S Vama molimo za žrtve Bleiburga i sve žrtve stratištâ, gdje su nevino stradala naša braća i sestre.

Uzoriti Kardinale, cijelo vrijeme Vašega pontifikata, posebice za vrijeme Domovinskog rata, bili ste nam uzor i vertikala hrabrosti, pravednosti, dobrote i ljubavi prema Bogu i hrvatskom rodu, kao i prema svim ljudima dobre volje!

Ustrajte do kraja!

Za Vas Boga mole i vole Vas!

Don Vinko Puljić, Vaš imenjak i njegovo „Stado“ vjernika.

Uz pristajanje uz ovo pismo Podrške sarajevskom kardinalu Vinku, neka i ova cijela 264. emisija kršćanskog rocka bude podrška molitvi za sve bez suđenja ubijene, koje god oni vjere bili i kojoj god naciji pripadali.

U ovoj noći, u emisiji kršćanskog rocka za sve njih ima mjesta.

Za duše ubijenih, kao i za Tebe koji ćeš u ovoj noći slušat’ emisiju kršćanskog rocka, pjevaju kršćanski rockeri iz američkog rock benda „Liberty N’ Justice“ – Sloboda i pravda – sloboda i pravednost za sve!

Sve što trebaš učiniti, jest – kliknuti na ovaj link

 

 

… a ostalo pusti meni – i „Liberty N’ Justice“

Dobri Bog Te blagoslovio!

pozdravlja p. anto

 

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top