… u 1. emisiji kršćanskog rocka – 12.-te sezone emisijâ – 387. emisiji po redu – za Gospodina rokaju “Diviner” – kršćanski metal band iz Grčke… – poslušaj!

U ono vrijeme: Petar pristupi Isusu i reče:
„Gospodine, koliko puta da oprostim bratu svomu ako se ogriješi o mene? Do sedam puta?“
Kaže mu Isus: „Ne kažem ti do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam.“
„Stoga je kraljevstvo nebesko kao kad kralj odluči urediti račune sa slugama. Kad započe obračunavati, dovedoše mu jednoga koji mu dugovaše deset tisuća talenata.
Kako nije imao odakle vratiti, zapovjedi gospodar da se proda on, žena mu i djeca i sve što ima te se podmiri dug.
Nato sluga padne ničice preda nj govoreći: ’Strpljenja imaj sa mnom, i sve ću ti vratiti.’ Gospodar se smilova tomu sluzi, otpusti ga i dug mu oprosti.
A kad taj isti sluga izađe, naiđe na jednoga svoga druga koji mu dugovaše sto denara. Uhvati ga i stane ga daviti govoreći: ’Vrati što si dužan!’
Drug padne preda nj i stane ga zaklinjati: ’Strpljenja imaj sa mnom i vratit ću ti.’
Ali on ne htjede, nego ode i baci ga u tamnicu dok mu ne vrati duga.
Kad njegovi drugovi vidješe što se dogodilo, silno ražalošćeni odoše i sve to dojaviše gospodaru.
Tada ga gospodar dozva i reče mu: ’Slugo opaki, sav sam ti onaj dug oprostio jer si me zamolio. Nije li trebalo da se i ti smiluješ svome drugu, kao što sam se i ja tebi smilovao?’
I gospodar ga, rasrđen, preda mučiteljima dok mu ne vrati svega duga.
Tako će i Otac moj nebeski učiniti s vama ako svatko od srca ne oprosti svomu bratu.“

(Mt 18, 21-35 )

Godine 2013., bio sam prvi i jedini put u Americi; vjenč’o sam jedan bračni par koji se odselio živjet’ u Boston. – I svezali me se oni – aj dođi nam, aj dođi nam, mi ćemo ti platit’ let tamo i natrag!

– Tom prilikom sam posjetio Boston, New Jersey i New York… – A u katoličkoj crkvi, u predgrađu Bostona – u Lexington-u, gdje sam nedjeljom iš’o na svetu misu, prvi put sam vidio da s prednje strane oltara stoji nešto napisano; nisam to do tad nigdje vidio – stajale su samo ove tri riječi: ‘No greater Love’ / ‘Nema veće ljubavi’!

Bog koji i sad dolazi do tebe, tamo već gdje čitaš ove riječi iz maila najave emisije kršćanskog rocka; On dolazi i do Tvoga kreveta, do Tvoje sjedalice na kojoj sjediš ispred kompjutora, ili si se negdje stisnuo u svojoj maloj kuhinji, u svom dnevnom boravku, il’ možda bdiješ nad krevetićem, u kojem nemirnim snom spava Tvoje Malo Sunce; bilo gdje da si sad, znaj da samo Tebi Bog progovara – zove Te po imenu, i kaže: Anto, imam ti nešto za reć’: znam cijelu tvoju životnu priču, znam svaki komad odjeće u tvome ormaru, znane su mi sve knjige koje imaš na polici i svi lijekovi na tvom noćnom ormariću;
a poznam i svaki trenutak tvoga grijeha, tvoje sramote i ne-poštenja i tvoje iznakaženosti onoga što ti zoveš ljubavlju; znam i sve ono, što bi moglo zatamnit’ tvoju prošlost;
poznam i tvoju plitkoću, tvoju mlakost u vjeri, tvoj nikakav molitveni život, tvoju životnu ne-discipliniranost, odanost kocki, alkoholu, cigaretama; besramnost u riječima, okretanju za djevojkama i tuđim ženama… – sve znam!

– Ali moja Riječ za tebe danas/noćas jest ova: možeš li vjerovat‘ da te baš takvog volim? Baš takvu, kakva si sad?!

Ne onakav kakav bi zapravo treb’o bit’, jer nitko od nas nije onakav kakav bi treb’o bit’!

Volim te, govori Isus baš ovoga trenutka meni, dok drugujem s ovim napisanim riječima, dok ih iščitavam; govori i svakome – i svakoj od nas; govori ono što ni od kog drugog – i nigdje drugdje nećemo čut’: Anto, opraštam ti sve to!

Zapravo, još bolje – ne opraštam ti tvoje grijehe, nego sam osobno isplatio cijenu tvojih grijehâ.

– Za sve tvoje grijehe, koji bi itekako mogli zatamnit put tvoga spasenja, za sve te naše stranputice Bog je odredio cijenu; i tu cijenu platio je Njegov Sin Isus Krist, isplatio je na križu!

„U ovome se sastoji ljubav: nismo mi ljubili Boga, nego je on ljubio nas i poslao Sina svoga kao žrtvu pomirnicu za naše grijehe.“ (1 Iv 4,10) 

U ovoj noći od ponedjeljka, oslonjen potpuno na Riječ Božju jučerašnje 24. nedjelje kroz godinu, u goste sam pozvao kršćanski metal bend iz zemlje Grčke, a koji se u svojim albumima i na svojim live-nastupima zaklinju u Ime Isusovo.
Odzivaju se na ime 'Diviner', a njihov novi album „Avaton“ – pravo je remek djelo. Još se nije pojavio na glazbenom tržištu, ali mi imamo taj privilegij da ga već slušamo u ovoj noći od ponedjeljka. Ukoliko želiš poslušaj njihove albume koje smo slušali u prethodnim emisijama: 233. emisija i album “Realms Of Time” te 132. emisija u kojoj će nam ispričati svoju priču, priču o nasljedovanju i propovijedanju Isusove riječ. 

U 1. smo emisiji kršćanskog rocka, 12.-te sezone emisijâ koja noćas započinje – i 387. po redu emisiji, koliko smo ih dosad čuli kroz protekle godine slušanja.

Bilo što da bude trebalo, piši na moj mail: oni.rokaju@gmail.com, ili: anto.bobas@dominikanci.hr

A Ti, sve što trebaš učinit…
Samo klikni na ovaj link ispod

Dobri Bog Te blagoslovio!

pozdravlja p. anto

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top