Stryper – 207. emisija ‘Oni rokaju za Gospodina’ ; HKR, ponedjeljak u 22:30h

Kad iziđem na ulice ovoga prljavoga grada, i prođem u svom bijelom habitu od naše Hrvatske katoličke misije – pa do Hamburške katedrale, crkve Svete Marije, vidim da sam teška manjina. Svi upilje oči u mene, k’o u osmo svjetsko čudo. Ali, mogu živjet’ s tim!

Boli me, naravno, kad vidim, kako stvari stoje; kako se rastaču tradicionalne vrijednosti: vjera, obitelj, Domovina, i to se razbijaju strahovitom brzinom. Zato me ne bi čudilo, da uskoro i moj izlazak na ulicu u habitu bude protumačen kao čista provokacija; i da svako javno očitovanje kršćanstva bude kazneno djelo. Ako se to dogodi, onda budimo sigurni, da ćemo od apsolutne većine mi kršćani u vrlo kratko vrijeme postat’ apsolutna manjina.

No, kad vidim, kako se živi i za kojim se vrijednostima mase okreću, prema kojem se vjetru okreću jedra, kažem sebi, da me nije sramota – živjeti u manjini! Nije mi nimalo neugodno kazati NE stvarima ovoga svijeta, kazati NE svemu što vrijeđa svetost Božju. Kako kaže Poslanica Hebrejima: „Radije ću izabrat, biti zlostavljan zajedno s Božjim narodom, nego li se časovito okoristit’ grijehom“, nego li uvrijedit’ Krista moga Gospodina, koji me ljubi, koji me je spasio i koji mi je oprostio grijehe svojom smrću na križu.

Zato, neka nas sve blagoslovi dobri Bog, nas koji želimo živjeti u manjini, nas spašene po križu Kristovom, dok plaćamo cijenu da bi se mogli očitovati svijetu kao oni koji su Njegovi; Njegovi učenici i učenice.

„God Damn Evil“ („Bog je prokleo zlo“), o tome pjevaju kršćanski momci iz kršćanskog metal benda „Stryper“. Imaš privilegiju da ovaj njihov 10. studijski album, koji će se tek u petak pojavit na tržištu, slušaš već u ovoj noći od ponedjeljka.

Sve što trebaš učinit’, jest  kliknuti na ovaj link – direktno na stranicu youtuba:

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top