Messiah Prophet – 198. emisija “Oni rokaju za Gospodina”; HKR, ponedjeljak u 22:30h

Na fejs profilu „ClassicChristianRock“, nađoh nešto toliko interesantno, da sam odlučio tome posvetiti cijelu emisiju kršćanskog rocka. Kolege glazbenici, iz benda „Messiah Prophet“, o svom preminulom kolegi (pjevaču) napisali su sljedeće:

„Prošlog vikenda izgubio sam prijatelja i kolegu glazbenika, koji je umro nakon duge i teške bolesti. Kad smo došli svirati u bend „Messiah Prophet“, Charlie nam je bio svima pravi oslonac, pravo rame za samopouzdanje. Bio je uvijek radostan, nasmijan; čak i kad bi proba trajala duže nego inače. Proveli smo noći i noći, po autobusnim kolodvorima, na putu.

Jednom smo se vozili negdje daleko u planinama, kad su nam otkazale kočnice. Morali smo voziti do prve auto-radionice. Charlie me je čitavo to vrijeme hrabrio, govoreći da ću ja to uspjeti, da on vjeruje u mene – i da samo vozim polako, bez naglih pokreta. Ili, kad smo bili zaboravili torbu u kojoj su bile avionske karte i naše putovnice… – sve nam je bilo ostalo u vlaku koji je trebao ići za Amsterdam. Kako smo tada trčali, da stignemo na taj vlak. Nikad nisam vidio nekoga, da tako brzo trči!

Otkako je otišao iz benda, nismo više bili zajedno. Znali smo se tek ponekad čuti, onako malo. Kad sam čuo za njegove teškoće sa zdravljem, nas dvojica-trojica smo otišli, vidjeti ga. Bilo je očito da mu nije dobro, ali još je na njegovom licu bio onaj isti osmijeh, i ni sjena sumnje u njegovo pouzdanje i vjeru u Isusa Krista. Dugo smo sjedili, pričali smo o mnogo-čemu, sjećali se svega što smo zajedno bili prošli.

Nakon toga, vidio sam Charlie još nekoliko puta; zadnji put nije mogao ni govoriti; ali još uvijek je svjetlo i radost odsijevalo u njegovim očima. Znam da Charlie sada opet pjeva. Bolest mu jest ovdje, u ovoj suznoj dolini, oduzela glas; ali Charlie sada pjeva na jednom boljem mjestu, gdje nema ni boli, ni tuge, ni jauka.“

Tako o svom prijatelju i nekadašnjem članu benda „Messiah Prophet“ pričaju oni, koji su zajedno s njim stajali na istom stageu!

I to je razlog, zašto sam ih i ja pozvao u ovoj noći, u emisiju kršćanskog rocka.

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top