Guardian – 209. emisija ‘Oni rokaju za Gospodina’ ; HKR, ponedjeljak u 22:30h

U prošloj emisiji slušali smo tu pjesmu: „We need Jesus“ / „Mi trebamo Isusa“! Odmah na početku te pjesme, u uvodu se kaže – da bez Isusa svijet je izgubljen!

I riječ iz Evanđelja nam govori, da bez Isusa-trsa, mi smo kao loze beskorisni. ,,Bez mene ne možete učiniti ništa!“ Ta slika može u nama pokrenut’ različite osjećaje. Za jedne je ona izraz najdublje prisnosti, za druge je gubitak slobode. U ovom našem vremenu, u kojem je individualnost / neovisnost čak prenaglašena, posvuda oko nas visoko kotiraju autonomija i samoodređenje, dok ovisnost – ona slovi kao znak slabosti.

Biti ‘trs’, sâm biti izvor – izvor nadahnuća, ispunjenog života, dragocjenog uživanja; neka drugi o meni budu ovisni, a ne obrnuto – tako razmišlja današnji čovjek?!„Tako sam sretan što ne moram nikoga ni za što molit’!“ – riječi su koje smo i sami već tol’ko puta čuli u našim svagdanjim razgovorima. O, kad bismo znali, kol’ko je vrijednije zaustavit’ se i popričat’ s čovjekom na ulici, od kojega ćeš čut’ onu toliko omiljenu i tako rado korištenu riječ: ‘molim’.

„De mi pridrži vrata, molim te!“, „Molim te, dodaj mi ruku!“, „De, dodaj mi soli!“, „Treb’o bi’ od tebe jedan savjet!“, „Oprostite, izgubio sam se; gdje se nalazi ta ulica?“… Možda nismo ni svjesni istine da je naš svagdanji ljudski život neprestana izmjena traženja i davanja.

Bend koji sam u ovoj noći pozvao u goste, svojim pjesmama ustaje protiv svake vrsti nasilja u ovome svijetu. Oni su „Guardian“ / „Čuvari“, koji čuvaju Istinu svete kršćanske vjere, naviještajući i slaveći Presveto Ime Isusovo. U ovoj noći slušamo njihov po meni najbolji album „Fire and Love“, koji sam pronašao u remasteriranom izdanju, i koji želim donijeti do Tvojih ušiju u 209.-oj emisiji kršćanskog rocka.

Sve što trebaš učinit’, jest kliknut’ na ovaj link – direktno na stranicu youtuba:

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top