Grupa Liaison – 225. emisija Oni rokaju za Gospodina

Interesantno je da se mi kršćani na sve druge blagdane u godini pripremamo tako, što se trudimo bit’ uredni, namirisani, lijepo obučeni; dok naša priprema na Uskrs počinje sipanjem pepela po glavi. Ali, i to obredno posipanje pepela ima za svoj konačni cilj: da svetkovinu Uskrsa dočekamo kao vjernici, što ljepše uređeni: iznutra i izvana.

Tijekom samog obreda, slušali smo na „Čistu srijedu“ riječi svećenika: „Sjeti se čovječe da si prah i da ćeš se u prah vratit’“, ili ona druga formula: „Obrati se i vjeruj Evanđelju“. Iako bi netko mog’o pomislit’, da sâm taj obred „pepeljanja“ djeluje ponižavajuće na čovjeka, to podsjećanje na prah, na propadanje ima potpuno drukčiju poruku. A ta poruka glasi: Čovječe, sjeti se da osim ovoga praha zemaljskog u tebi ima i nešto više. U tebi je duh Božji, i ti si dio tog Božanstva! Ili, kako se kaže kod podjele sakramenta krštenja: „postali ste udovi Kristovi“.

Zato, obrati se od onoga što bi te moglo sapinjat’ i kočit’ u prepoznavanju tog božanskog u tebi. Odbaci ono što se prilijepilo na tebe tijekom vremena. Postani iznova lijep, budi prava slika Božja. To je onaj pravi smisao korizme. Pitanje je samo: kako taj smisao ostvarit’?!

Odgovor nalazimo u riječima Evanđelja po Luki [Lk 4, 1-13], koje se inače čita na 1. korizmenu nedjelju.

Zakoračili smo u vrijeme korizme. Kršćanski bendovi koje ćemo slušati kroz ovo pred-uskrsno vrijeme, bit će naizgled tiši i blaži u zvuku svojih pjesama, ali ipak ne preblagi, a da ne bi bili dobri za emisiju kršćanskog rocka. Zato se za ovu noćašnju 225. emisiju dobro pripremi; u njoj će nam svoju životnu priču kroz svoje pjesme i svoj bend „Liaison“ ispričat’ dvojica braće: Larry i Tim Melby. Sve Gospodinu na slavu.

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top