Grupa ‘202’ – 202. emisija “Oni rokaju za Gospodina”; HKR, ponedjeljak u 22:30h

Kako kaže ona narodna: „Ne plaća Bog svake subote, nego kad se Njemu svidi“. Godine ’83. / ‘4, bili su glavni razbijači, kad su drmali američkom metalnom scenom. Iako nisu bili ni blizu zakovani, k’o što su tada bili Judasi i Maideni, ali koketirajući sa zlim, zasjeli su bili čvrsto na vrhove top listâ. Tek kad je izišao njihov drugi album, poremećenog naziva: „Shout at the Devil“, koji će zbog pentagrama na svojoj naslovnici ubrzo postati kultni, ta su se čet’ri momka otisnula putom s kojeg više nije bilo povratka. Voljeli su kad ih se tako zvalo: zločestim momcima: Nikki Sixx na basu, Tommy Lee za bubnjevima – njih dvojica su bili osnivači te „šarene gomile“. Kasnije će im se pridružiti Vince Neil za mikrofonom i Mick Mars na gitari.

Na istoimenoj turneji „Shout at the Devil“, na kojoj su prokrstarili Amerikom uzduž i poprijeko, oko dvorana gdje je svirao taj nakaradni cirkus, okupljali su se svećenici, zajedno s vjernicima – i molili krunicu. Nešto slično kao u Njemačkoj pred kinima, kad se krajem 80.-ih godina prikazivao film „Posljednje Kristovo iskušenje“. Ali izgleda, da ni škropljenje svetom vodom, ni molitva krunice – ništa nije moglo obuzdat’ te razuzdane momke iz metal benda „Motley Crüe“. Jednostavno, bili su izvan sebe; gladni slave, i za nju su oni bili spremni platit’ svaku cijenu.

A onda, nakon godinâ, kad je balon slave ispuhao, i kad su se reflektori pozornicâ ugasili, ostao je gorak okus u ustima i natečena usna. Baš tu natečenu usnu objavio je Tommy Lee sad prije neki dan na Instagramu kao dokaz, optužujući svog 21-godišnjeg sina Brandona za nasilje. Kako je napisao na društvenoj mreži, da je zbog Brandonova udarca u glavu izgubio svijest i završio u bolnici. A sve to, crno na bijelo, potkrijepio je Tommy fotografijom, na kojoj se vidi njegova raskrvavljena i natečena usna.

Naravno, intervenirala je odmah i policija; ‘plavci’ su ubrzo bili na kućnoj adresi. Moje je srce slomljeno… Djeci dadneš sve što požele, a ona se opet okrenu protiv tebe… Bravo, Brandone! Pravi si sin! – napisao je razočarani Tommy Lee na Instagramu. „Ne plaća Bog svake subote…“, i kad već onda nije išlo molitvom i svetom vodom, stigli su evo sada prvi znaci te Božje naplate, i to nečim što boli više od svega: šakom vlastitog sina!

Sigurno sad i od mene očekujete da kažem nešto na temu oskvrnuća crkve u Dubrovniku. Jesam li o tome što progovorio, poslušaj u večerašnjoj 202. emisiji kršćanskog rocka koja je u cijelosti rezervirana za rock grupu „202“. Opisat ću ih kratko, u jednoj rečenici: nekad su palili i žarili Lašvanskom dolinom; danas su od njih ostale samo tri pjesme, koje ćemo slušati u ovoj noći. A ostatak glazbenog programa, popunit ćemo pjesmama „Glasnika nade“; jer rock grupa „202“ – oni su preteče kršćanskog rock benda „Glasnici nade“.

Poslušaj 202.emisiju na YouTube kanalu

Oni rokaju za Gospodina 

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top