Empire 21 – 218. emisija “Oni rokaju za Gospodina”

Poslužit ću se riječima meni posebno dragog glumca Denzela Washingtona, koje je on izrekao u svom susretu s mladim ljudima, kad su došli slušat’ ga, želeći od njega čut’ nešto lijepo i za život naučit’. Kazao im je ovako:

“Svaku večer kad idete spavati, prije nego legnete, gurnite svoje cipele duboko ispod kreveta, tako da ujutro morate kleknut’ kad ih hoćete dohvatit’. I, tada, kad već budete na koljenima, nemojte propustit’ tu priliku, da zahvalite Gospodinu, za tolike milosti koje je samo vama darovao. Jer, svima nam nedostaje milosti, iako nam je dana u izobilju. A kad počnete razmišljat’ o svim stvarima za koje trebate bit’ zahvalni, vidjet ćete da vam za to treba čitav dan.”

Bože, kako volim ovog čovjeka; volim pogledat’ njegove filmove, upijat’ njegove riječi. Jednostavno, uživam u njegovoj neposrednosti, i jednostavnosti njegovih riječi u kojima prebiva toliko bogatstvo. Nadam se da ćeš se sutra ujutro i Ti sjetit’ ovog poticaja, dok budeš dohvaćao cipele ispod svoga kreveta. Čak ako ih zbog neugodnih mirisâ držiš možda i negdje drugdje (u predsoblju svoga stana, u ormariću), za kleknut’ pred Gospodinom, svatko si od nas može nać’ 158 prilikâ i načinâ, kako i kad će to najbolje učinit’.

Ako želite, možete se sa mnom družit’ i putom Fejsa. Nisam baš time previše oduševljen, al’ natjeraše me ovi s HKR-a. Kažu, treba zbog emisije kršćanskog rocka na HKR-u. Pa eto, utipkaj samo “Glasnik nade” i rado ću Te primit’; samo molim: bez ružnih riječi, i bez želje za prepucavanjem. Mene je to odavno prošlo. Tri su teme koje prihvaćam za razgovor: Isus Krist, Crkva i rock n’ roll. Sve drugo potraži si negdje drugdje, ili kod nekoga drugog!

Priča kršćanskih rock glazbenika, koje ćeš u ovoj noći imati priliku poslušat’, njihova priča još nije ispričana do kraja. Ali i ono što je ispričano, ne dam da bude izgubljeno u povijesti. Zato ih u ovoj noći dovodim u goste, u 218. emisiju kršćanskog rocka. Odzivaju se na ime: „Empire 21“.

Sve što trebaš učinit’, jest kliknut’ na ovaj link ispod

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top