Aaron Shust – 203. emisija “Oni rokaju za Gospodina”; HKR, ponedjeljak u 22:30h

Je li Ti upalo u oči, da oni koji se najviše boje smrti, oni se najviše boje i živjeti; bježeći od smrti, oni zapravo bježe od života! Zamislimo si nekog čovjeka koji živi u potkrovlju, u običnoj rupi – bez svjetla, bez ventilacije; boji se sić’ niz stepenice jer je čuo da su neki pali i da su slomili vrat; boji se prijeći preko ceste, jer je čuo da su već tisuće ljudi pregažene na cestama. Naravno, ako ne može prijeći preko ulice, kako će onda prijeć’ preko oceana, ili kontinenta; ili kako će iz jednog svijeta idejâ prijeći u drugi?!

Takav čovjek, držeći se slijepo te svoje rupe u potkrovlju, trudi se sebe sačuvati od smrti. Čineći tako, on nije ni svjestan da se zapravo ‘čuva’ i od života, tj. uopće ne živi. Jer, što je zapravo smrt?! Propadanje, ispuštanje nečega iz ruku, pozdrav ‘zbogom’. Kad se zalijepimo, kad se odbijamo pustit’, kad odbijamo reći ‘zbogom’ – mi se opiremo smrti. Ali, iako to možda tada ne razumijemo, mi se na takav način opiremo i životu.

Jer, naš ljudski život, neprestano je u pokretu, a mi – mi smo se zalijepili, zaglibili smo. Život teče, a mi stojimo; život je pokretljiv, slobodan je, a mi smo se ukočili, zamrznuli se k’o slika na monitoru našeg kompjutora. Život sve odnosi sa sobom, a mi čeznemo za stabilnošću, za stalnošću. Bojimo se živjeti, bojimo se umrijeti – a sve zato, jer smo se zalijepili, navezali se na ovaj svijet.

Čovjek, kad se ni na što ne zalijepi, kad se ne boji da će išta izgubit’ – tek onda je slobodan; može teć’ poput planinskog potoka koji je uvijek svjež, svjetlucav i živ, k’o što je svježa i živa Riječ našeg Učitelja. Dakle, što smo manje grozničavo vezani uz ono što jesmo; što imamo, i što smo više kadri to ostavit’ – to smo otvoreniji za puninu života koja dolazi od Boga. San o vlastitom otkupljenju mora umrijeti, kako bi na nama moglo djelovat’ Isusovo otkupljenje.

U ovoj noći želim vam ukratko predstavit život i rad jednog mladog momka, koji za sebe kaže da je glazbu zavolio prije nego je mogao i govorit’. Ime mu je Aaron Shust. Zato u nadolazećoj noći odvoji malo vremena, ne moraš previše, samo sat / sat i pol; od 22.30 pa do ponoći.

Poslušaj 203.emisiju na YouTube kanalu

Oni rokaju za Gospodina 

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top