… 366. emisija kršćanskog rocka – kršćanski hard rock band “Guardian” i njihov 3. po redu album “Miracle Mile”; poslušaj… ako stigneš!

Jučer smo čitali Prvu Poslanicu Korinćanima, u kojoj sv. Pavao te riječi temeljito razlaže:

Zaklinjem vas, braćo, imenom Gospodina našega Isusa Krista: svi budite iste misli; neka ne bude među vama razdora, nego budite savršeno istog osjećanja i istog mišljenja. Jer Klojini mi, braćo moja, o vama rekoše da među vama ima svađa. Mislim to što svaki od vas govori: „Ja sam Pavlov“, „A ja Apolonov“, „A ja Kefin“, „A ja Kristov“.

Zar je Krist razdijeljen? Zar je Pavao raspet za vas? Ili ste u Pavlovo ime kršteni? Jer ne posla me Krist krstiti, nego navješćivati Evanđelje, i to ne mudrošću besjede, da se ne obeskrijepi križ Kristov
(1Kor 1,10-13.17)

Danas se posvuda govori o lijevima i desnima, o„našima“ i „njihovima“, o dobrima i zlima.
Kamo god kreneš, gdje god da ideš, danas je na cijeni jedino, kol’ko imaš? – i za koju si stranku?

– A sjedneš li u tom istom danas u tramvaj, u U-Bahn – i provozaš se gradom, uvjeren sam da nećeš susrest’ nijednog lijevoga, nijednog desnoga – nego samo ljude, šutljive i zabrinute.
Iziđeš na Trgu, na glavnom kolodvoru, ni tamo nećeš susrest’ ni naše, ni njihove, nego i opet samo ljude koji nekamo žure.
Uđeš u kino, kazalište, u kafić, u crkvu… – misliš da ćeš tamo nać’ nešto drugo?! – Ne!
Nego ćeš i tamo vidjet’ ljude i samo ljude; vrlo često zamišljene nad praznom čašom, il’ zadubljene u molitvi…

Pa kad je tako, kad smo pozvani na život bez razdora, i kad uvijek i posvuda susrećemo ljude i samo ljude, kušajmo ih onda i prihvaćat’ kao ljude!

Ne osuđujmo nikog unaprijed, nit’ ikoga nazivajmo slijepim! – Jer, tko zna, je li ono što ja zovem svjetlom – je li to prohodnije od one njegove, kako je ja zovem tame!?

p.Anto & Guardian

 

Kršćanski hard rock band „Guardian“, predstavljao sam čak dva puta u emisijama kršćanskog rocka. - Noćas sam Ti htio pričat' o njihovom trećem po redu albumu „Miracle Mile“, koji je bljesnuo poput svjetla, nadovezujući se na priču prva dva albuma: „First Watch“ i „Fire & Love“.
Uz priču o albumu „Miracle Mile“, slušat ćemo i izvješće – kako sam obukao na sebe majicu „Glasnika nade“ i išao ih gledat uživo na isto-imenoj turneji „Miracle Mile“.

 

A Ti, sve što trebaš učiniti kako bi preslušao emisiju – klikni na ovaj link direktno na  HKR-366 emisija Oni rokaju za Gospodina

 

Dobri Bog Te blagoslovio!
pozdravlja p. anto

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top