349. emisija kršćanskog rocka – njemački kršćanski hard-orck-metal band “Lazarus Dream” – poslušaj!

U ono vrijeme: Reče Isus farizejima: „Bijaše neki bogataš. Odijevao se u grimiz i tanani lan i danomice se sjajno gostio. A neki siromah, imenom Lazar, ležao je sav u čirevima pred njegovim vratima i priželjkivao nasititi se onim što je padalo s bogataševa stola. Čak su i psi dolazili i lizali mu čireve.

Kad umrije siromah, odnesoše ga anđeli u krilo Abrahamovo. Umrije i bogataš te bude pokopan. Tada u teškim mukama u paklu, podiže svoje oči te izdaleka ugleda Abrahama i u krilu mu Lazara pa zavapi: ‘Oče Abrahame, smiluj mi se i pošalji Lazara da umoči vršak svoga prsta u vodu i rashladi mi jezik jer se strašno mučim u ovom plamenu.’ Reče nato Abraham: ‘Sinko! Sjeti se da si za života primio dobra svoja, a tako i Lazar zla. Sada se on ovdje tješi, a ti se mučiš. K tome između nas i vas zjapi provalija golema te koji bi i htjeli prijeći odavde k vama, ne mogu, a ni odatle k nama prijelaza nema.’

Nato će bogataš: ‘Molim te onda, oče, pošalji Lazara u kuću oca moga. Imam petero braće pa neka im posvjedoči da i oni ne dođu u ovo mjesto muka.’

Kaže Abraham: ‘Imaju Mojsija i Proroke! Njih neka poslušaju!’ A on će: ‘O ne, oče Abrahame! Nego dođe li tko od mrtvih k njima, obratit će se.’ Reče mu: ‘Ako ne slušaju Mojsija i Prorokâ, neće povjerovati sve da i od mrtvih tko ustane.’“

[Lk 16, 19-31]

Na fejs profilu moje brajkovske župe „Svetih Petra i Pavla“ vidio sam postavljen hitan poziv za pomoć, koji sam onda i ja stavio na svoj fejs profil – a u ovom mailu ga šaljem i Tebi pred oči.

Jedan dragi Čovjek iz naše brajkovske župe – iz sela Orašac, Ljuban Peša Jakin, ovako mi je napis’o:

 Pater Anto imam jednu kršćansku želju i obvezu ispred obitelji Skočibušić s Bara.

Vjerujem da si čuo da je naš župljanin Domagoj ostao bez vida – i to u vrlo kratkom vremenu.
U ime njegove obitelji, u ime njegove mladosti, molim te, pomozi – da po cijeloj Europi skupimo taj novac, da mu pomognemo uz Božju pomoć.
Uz svetu misu u svim župama u Njemačkoj budi nam „Glasnik nade“; od srca te molim, de i ti se uključi, jer znam da ti to možeš.
Pomozimo našem Domagoju, baš svi prema svojim mogućnostima.

Pozdrav od Ljubana Jakinog s Orašca, ili sad iz Rendsburga.

A što točno stoji napisano o Domagoju [Ante] Skočibušića, vidi ovdje ispod…

Noćas sam u goste pozvao švapski kršćanski metal band, odzivaju se na ime „Lazarus Dream“. 
Na kojeg se Sveto-pisamskog Lazara misli: na ovog iz prispodobe iz Evanđelja po Luki, ili na prijatelja kojeg je Isus četvrti dan nakon smrti oživio?! - odgovor poslušaj noćas u 349. emisiji kršćanskog rocka.

 

Dobri Bog Te blagoslovio!

pozdravlja p. anto

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top