335. emisija kršćanskog rocka – … o tzv. kršćanskom mjuziklu ‘Godspell’ – poslušaj, ako Ti se dadne!

U taj čas dođoše neki te javiše Isusu što se dogodilo s Galilejcima kojih je krv Pilat pomiješao s krvlju njihovih žrtava. Isus im odgovori: „Mislite li da ti Galilejci, jer tako postradaše, bijahu grešniji od drugih Galilejaca? Nipošto, kažem vam, nego ako se ne obratite, svi ćete slično propasti! Ili onih osamnaest na koje se srušila kula u Siloamu i ubila ih, zar mislite da su oni bili veći dužnici od svih Jeruzalemaca? Nipošto, kažem vam, nego ako se ne obratite, svi ćete tako propasti.“

Nato im pripovjedi ovu prispodobu: „Imao netko smokvu zasađenu u svom vinogradu. Dođe tražeći ploda na njoj i ne nađe pa reče vinogradaru: ‘Evo, već tri godine dolazim i tražim ploda na ovoj smokvi i ne nalazim. Posijeci je. Zašto da iscrpljuje zemlju?’ A on mu odgovori: ’Gospodaru, ostavi je još ove godine dok je ne okopam i ne pognojim. Možda će ubuduće ipak uroditi. Ako li ne, posjeći ćeš je.’“


[Lk 13, 1-9 ]

Tu knjigu nisam dohvatio s police u knjižnici, nit’ je imam u svojoj sobi. Uopće je nemam otisnutu, nego je imam na popisu knjiga u mom kompjutoru i na mom tabletu, s čega zadnjih godinâ najviše i čitam ono što odgovara mom ukusu i načinu razmišljanja.
Na zadnjoj stranici te knjige stoji napisano ovako: „Izdavačka strategija ‘Kraljevstva’ i ‘Puta života’ je neprofitabilna. Ova knjiga se ne smije prodavati!“

– O čemu se radi?
– O knjizi „Nebeski čovjek“, koja je zapravo čudesna i istinita priča o kineskom kršćaninu bratu Yunu, a koji je nadglednik pokreta od preko 45 milijuna kršćana koji se sastaju u ilegalnim kućnim crkvama u Kini.
Oči su mi ostale zalijepljene za svih 327 stranica ove čudesne knjige koja je prava ispovijest o trpljenju zbog Svetog Imena Isusova.
Već u uvodnim riječima piše ovako:

Prvi osobni susret s kineskom crkvom doživio sam u lipnju 2003., u Berlinu. Bili smo pozvani, voditi slavljenje prije jednog sastanka na kojem će služiti braća iz Kine.
Ušli smo slavenski bučno u dvoranu noseći instrumente, šaleći se i dobacujući jedni drugima.
U dvorani je bila tišina. U jednom kutu ugledao sam grupu vrlo mladih ljudi, skromno odjevenih, kako se drže za ruke i u krugu se mole. Molitva je bila tiha, ali žarka i u suzama.
Umuknuo sam. Imao sam dojam da se sve oko mene odjednom zaustavilo, što je otvorilo put za najdublje misli. Postao sam svjestan svetosti trenutka i Božje prisutnosti u dvorani. Shvatio sam, da ovi kršćani imaju ono nešto, što je kod nas na Zapadu izumrlo: bila je to duboka poniznost prožeta strahom Gospodnjim – i čistoća koja se rađa u vatri progonstva.
Brat Yun je čovjek koji je prošao strašna mučenja u komunističkim zatvorima, čovjek kojemu je Bog mnogo puta govorio kroz vizije i snove – i koji je i sâm doživio anđeoske intervencije, silne znakove i čudesna ozdravljenja.
U rujnu 2004., sreo sam još jednom brata Yuna. – Zadnje večeri dok sam boravio u Izraelu, opazio sam komešanje i žamor na hodniku jednog hotela u Tel Avivu. – Brat Yun je ozbiljno govorio na stepenicama, okružen kineskim kršćanima. Oni su u suzama predavali svoje živote u službu, a on je na njih polagao ruke i molio.
U Izrael je bio stigao zbog misijskog pokreta u kojem sudjeluje, a koji se zove „Natrag u Jeruzalem“.
Riječ je o viziji kineske Crkve, koja ima namjeru – poslati 100 tisuća misionara na biciklima iz Kine, da vrate Evanđelje Židovima u Jeruzalem!
Svjesni su, da će mnogi među njima svoje živote posijati, prolazeći kroz Indiju i islamske zemlje, navješćujući Onoga koji je umro i uskrsnuo za sve nas.’

Ponovit ću još jednom: knjiga iz koje sam uzeo ove uvodne riječi, ne smije se prodavat’! – Ja sam je, ima tomu već dosta godina, dobio jednu od dragog člana Adventističke crkve – Želimira Matlekovića, na čijem sam vjenčanju bio u Adventističkoj crkvi, koja je blizu Kvatrića u Zagrebu, kad se Želimir vjenčao sa svojom Nensi.
Tiskani primjerak knjige proslijedio sam svom starijem bratu p. Marku, a ja od tada imam samo primjerak u PDF-formatu u kompjutoru.

I noćas, u emisiji kršćanskog rocka, ponudit’ ću ovu knjigu svim slušateljima na čitanje. Bit će nam ona svima izvrsno štivo kroz ovo sveto korizmeno vrijeme, dok se pripremamo na muku i smrt našeg Spasitelja Isusa Krista.
Poslat ću je svima onima koji se mailom jave, a Tebi je šaljem u privitku – zajedno s ovim mailom najave za novu 335. emisiju kršćanskog rocka koja ide noćas u 22.30, na HKR-u.

Upitajmo sebe u ovoj noći: koliko sam ja daleko od ovoga?!
I koliko bi nas bilo spremno, stat' među ovih stotinu tisuća, koji se spremaju 
sjest' na bicikla
i krenut' na put – samo s Evanđeljem, k'o pravi vojnici pod Božjom zapovijedi
(Soldiers under
Command)?! - Svjedočit za Evanđelje i živjet ga onako, kako ga je živio naš Učitelj
Isus Krist?! - Jesam li Njegov, il' sam ničiji?! - Mijenjam li mišljenja i pripadnost vjeri, k'o što se mijenjaju maramice u
džepu kad počne nos
curit'?! Noćas u emisiji kršćanskog rocka „oni rokaju za Gospodina“, poslušaj prvo
prave vojnike pod
Božjom zapovijedi…
A onda ćemo se dotaknut malo slobode, malo mira… - pričat ću nešto i o
jednom tzv. kršćanskom
mjuziklu koji je svojevremeno pobrao slavu, ali i kritike; „Godspell“ je
njegov naziv.

A Ti, kako bi poslušao ovu emisiju, sve što trebaš učinit’, jest – klikni na ovaj link ispod

 

Dobri Bog Te blagoslovio!

 

pozdravlja p. anto

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top