James Byrd’s Atlantis Rising – 197. emisija “Oni rokaju za Gospodina”; HKR, ponedjeljak u 22:30h

„Promatrah Sotonu kako poput munje s neba pade. Evo, dao sam vam vlast da gazite po zmijama i štipavcima i po svoj sili neprijateljevoj i ništa vam neće naškoditi. Ali ne radujte se što vam se duhovi pokoravaju, nego radujte se što su vam imena zapisana na nebesima.“

Hamburg je veliki grad na sjeveru Njemačke. Raširio se pod kišom i snijegom iza svojih predgrađa, da ponekad putujem i stotinu kilometara, samo da stignem do svojih vjernika. Dok mi slavimo sveto Ime Isusovo, dotle drugi zazivaju zlo, prizivajuć’ ime Nečastivoga. Pogledajmo ukratko mali prikaz nekih sotonističkih manifestacija ovdje na Zapadu, na koncu XX. i na početku XXI. stoljeća.

Azijski i afrički model potpuno je različit i u obredima – i u vjerovanju. Više je magije, nego li sotonizma u onom njegovom pravom značenju.

Sjedinjene Američke Države: prema policijskim izvješćima iz godine 1991., veliki broj osoba nestaje u Americi, ili ginu kao žrtve sotonskog druženja, sadomazohizma, uzimanja droge, profaniranja groblja pod znakom i kraticom Sotone: pod obrnutim znakovima, šifrom 666, likom jarca, itd. Na televiziji je veliki broj propovjednika koji govore o tome, upozoravaju na opasnost od demonizma. One koji u Americi prakticiraju čašćenje „Sotone“, njih bi se moglo svrstat’ u tri kategorije

  1. Članovi kulta i crkava, kao što je „Hram Setov“, ili „Sotonina crkva“ utemeljena u San Franciscu, od velikog sotonskog svećenika Antona La Vey.
  2. Opasni i smrtonosni sotonisti, kao što je Manson, koji je nedavno preminuo u zatvoru.
  3. Tu su i jednom riječju svi oni diletanti, koji se zabavljaju prekapanjem grobova, sviranjem glazbe brutalno brze i glasne.

Engleska je mjesto gdje se rodila okultna organizacija „Wicca“, koja je stvorila poseban oblik sotonizma pomiješanog sa seksom, drogama i mrtvačkim obredima.

Ovdje u Njemačkoj, sotonizam je postao fenomen medija. Sotonizam zanima mlade i uznemiruje učitelje koji organiziraju predavanja o okultizmu i spiritizmu. Čak se dogodilo da su svojim ‘pobijanjem’ sotonizma izazvali novi val interesiranja za njega.

U Italiji, 46% populacije vjeruje u sotonu. Praznovjerje i magija na velikoj su cijeni, čak i kod visoko obrazovanih. Industrijski dijelovi, kao što je Sjever, jako su otvoreni ezoterijskom okultizmu. Kao da sotonizam i okultizam nisu u suprotnosti s modernim razumom, nego se dopunjavaju. Vjerovanje u đavla otkriva također potrebu za sakralnim, pa je s tog aspekta povezano s padom naslijeđene vjere, kršćanske vjere.

U Francuskoj, povratak sotonizma na scenu događa se u vremenu između 70.-ih i 80.-ih godina prošloga stoljeća i povezan je s dvoznačnim povratkom svetog. Vidljivi znakovi su povećani broj snimljenih filmova i radio emisija na temu đavla, povećani broj osoba koji misle da su zahvaćeni demonom; broj egzorcizama u župama jako je povećan. Zatim, profiliranje sekti, okultna okupljanja.

Nema sumnje da je u zapadnom svijetu sve ovo povezano s krizom društva i Crkve. Crkva je gurnuta u stranu. Igra vrlo malu ili nikakvu ulogu u životu najvećeg dijela društva, što itekako otvara mjesto za „divlju religioznost“, za „male Crkve“. Svi oni vrbuju nove članove među dosadašnjim tradicionalnim vjernicima, koji više ne nalaze razumijevanje u sadašnjoj Crkvi, niti žele s njom imati ičega zajedničkog.

Tri albuma iz bogatoga gitarskog opusa, u kojemu James-a Byrd-a prati njegov prateći bend, s imenom: „James Byrd’s Atlantis Rising“ – oni su noćas na redu za preslušavanje. Kad ti gitarska legenda, kakva je Yngwie Malmsteen, pokuca na vrata, želeći te upoznati zbog onog što si odsvirao na gitari, onda znaj da je to i više nego dovoljan znak, da tvoj rad nešto vrijedi!

Ako je, dakle, Yngwie odvojio vrijeme da posluša ovog gitarskog virtuoza, onda odvoji i Ti – u ovoj noći, od 22:30h pa do ponoći – koju minutu za 197. emisiju kršćanskog rocka “Oni rokaju za Gospodina”. Sve što trebaš učiniti, jest – spoji se na ovaj link, koji je direktno na stranici HKR-a:

večeras – Link za livestream HKR-a

youtube:

Pregledajte ostale emisije

Scroll to Top